Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Pasning

Pasningsvejledning
Har du købt en af vores planter, kan du på denne side læse om, hvordan du bedst passer den, så du får mest mulig glæde af den.

Pasning 01

Hortensia
Hortensia er en haveplante, som egner sig til at blive plantet ud i haven eller i krukker. Den er vinterhård, hvis den bliver plantet ud i jorden. Ved udplantning anbefales ca. 1 pr. m2. Planterne bliver temmelig store med årene. Den kræver ikke nogen speciel jord eller gødning. For at opnå blå farvning af de blå hortensia, tilføres alminiumsulfat til planten i den tidlige vækst periode. Til efteråret når planten visner ned, er det vigtigt ikke at klippe den ned. De gamle hoveder skal nippes af max 10 cm. nede af grenen. Hvis den klippes helt ned, blomstrer den ikke året efter. Hvide Hortensia er meget sarte over for direkte sollys. De vil ofte få brune blomster. Det anbefales at de placeres i skygge, eller i nordvendte områder.

Osteospermum
Spansk margerit, som den bliver kaldt i Danmark, er en fantastisk udplantningsplante til bede og krukker. Den kræver ikke nogen speciel jord eller gødning. Enkelte sorter (mørkelilla) er modtagelige for lus. Planterne tåler ikke frost.

Diascia
Denne plante, som kaldes Tvillingeblomst, blomstrer hele sommeren, hvor du har forhøjelse af dens enorme mængde af blomster. Den er meget taknemmelig. Planten tåler ikke frost.

Pasning 02

Aster
Aster er blevet forædlet i mange år, så man nu har den dobbeltblomstrende. Fordelene ved dette er at blomsten holder væsentlig længere en den gamle enkeltblomstrende. Aster kræver ikke speciel jord eller gødning. Den kan overvintre, hvis den bliver plantet ud i jorden inden 1. august.

HibisQs
HibisQs kan plantes ud i et bed eller i en krukke. Den skal gerne stå på et meget lyst sted. Skal vandes ofte, og gødes jævnligt.
Gamle blomster nippes af løbende. HibisQs kan stå ude hele sommeren og efteråret. Den har en stor prydværdi i meget lang tid.

Julestjerner
Julestjerner er meget holdbare. De tåler dog ikke for meget kulde, helst ikke under 12 grader. Rødderne/planten har optimale forhold, hvis planten holdes til den tørre side. Den kræver ikke nogen speciel gødning.